slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Ősi emlősök a Bârlad-dombságon

A Keleti Kárpátok Nemzti Múzeum, a bârladi „Vasile Pârvan” Történelmi Múzeum és a Piatra-Neamț-i Múzeumi Komplexum Természettudományi részlege meghívja önt 2013 február 27-én, szerdán, 1700 órai kezdettel az „Ősi emlősök a Bârlad-dombságon” című időleges kiállításának a megnyitójára a Felső Maros és Olt Múzeumába (Petőfi Sándor utca, 23-as szám).

A kiállításon olyan emlősök maradványai tekinthetők meg, amik a Neogén korszak meleg éghajlatú vidékein éltek valamint a Cuaternar kor hideg éghajlatain. A legrégebbi leletek megközelítőleg 10 millió évesek, a legfrisebbek pedig 10.000 évesek.

A kiállított darabok közül megemlítenénk az óriási szarvas (Megaloceros giganteus) agancsot, az ősrégi  bölény (Bison priscus) koponyáját, egy ősi elefánt (Platybelodon) agyarát, egy orrszarvú örlőfogát, valamint sok más érdekességet is, amik a helyszínen megtekinthetőek lesznek.

A kiállítás időtartama 2013 februártól májusig. Szervezett csoportoknak a programálást a 0266 – 317726-os telefonszámon lehet megtenni (Felső Maros és Olt Múzeum, Ana Dobreanu szekciófőnökkel kell felvenni a kapcsolatot). Egyéb részletekért várjuk szerdán, február 27-én, 1700 órától a kiállítás megnyitójára.

Bővebb információkért kérjük lepjenek kapcsolatba a Keleti Kárpátok Nemzei Múzeum marketing és pr osztályával (Andrea Chiricescu, e-mail: deakandrea.mncr@gmail.com, Cristina Felea, e-mail: feleacristina@gmail.com)

Ujdonságok
Partnerek
loading...