slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider

Három európai színvonalú kiállítás

A Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum meghívja önöket három európai színvonalú kiállításra: a sepsiszentgyörgyi Első Román Iskolába, az árapataki Romulus Cioflec Emlékházba és a múzeum székhelyén berendezett „A csíkpálfalvi őskori település – Várdomb” címmel megrendezett régészeti kiállításra.

A kiállítótermek átrendezésekor az volt a cél, hogy kiállításra kerüljenek a múzeum birtokában levő javak. Korszeűsítése során a múzeumot egy élő, interaktív és a látogató számára kényelmes térré változtattuk, valamint megpróbáltunk minden kiállított darab köré egy cselekményt szőni azzal a céllal, hogy a segítsük a látogatót az adott darab történelmi behatárolásában és hogy atadjuk a kultúrlis üzenetet.

A kivetítők és a különböző interaktív eszközök segítségével a látogatók saját maguk választhatják ki azt az információs szintet amit meg akarnak tekinteni. A külső tér kialakításánál az volt a cél, hogy  helyszínt biztosítsunk a múzeum melléktevékenységeinek.

 

A csíkpálfalvi őskori település – Várdomb – régészeti kiállítás - Sepsiszentgyörgy, Kovásza megye, Gábor Áron utca 16-os szám,

A lelőhely Csíksomlyó mellett van, Csíkpálfalván egy Várdombnak nevezett helyen. A kiállítás azokat a régészeti leleteket mutatja be, amelyek a Várdombon levő régészeti lelőhelyről kerültek elő. Bemutatásra kerülnek korabeli rituális- illetve lakóhelyek, tűzhelyek és kemencék rekonstrukciói, valamint a lelőhely réteges profilja.

A sepsiszentgyörgyi Első Román Iskola - Sepsiszentgyörgy, Kovásza megye, Váradi József utca 38-as szám,

Az iskolába való ellátogatás, (amelyről az első írásos emlékek 1799-ből szármanak) visszaviszi a látogatókat a XIX. század elejének osztálytermeibe, ahol néhany percig mindannyian diákok lehetünk az eredeti modellek szerint újraépített iskolapadokban.

Az árapataki Romulus Cioflec Emlékház – Árapatak, Előpatak község, Kovászna megye, Nagy utca, 301-es szám.

            Az emlékházat 1998 december 19-én avatták fel a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum keretén belül és 2010-ben rendezték át, hogy minél jobban visszaadja a korabeli hangulatot.

Bővebb információkért megkérjük lépjen kapcsolatba a múzeum PR és marketing ügyosztályával, (Deák Andrea muzeográfussal, e-mail: deakandrea.mncr@gmail.com vagy Cristina Feleaval e-mail: feleacristina@gmail.com)

Ujdonságok
Partnerek
loading...