slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Érezd az irodalmat

"Érezd az irodalmat" – az első emlékház Romániából látássérült vendégeknek 

 

            Az Art&Co Egyesület, a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum, a romániai Vakok és gyengénlátók országos szövetség és a Az Együttmüködés és Közösségi Fejlödés Egyesület meghívja önt egy újabb, speciálisan látássérültek számára készült kiállításra, aminek a cime Érezd az irodalmat. A projektet az AFCN -   a romániai kulturális nemzeti alap támogatja anyagilag és a nemrég befejeződött Érintsd meg a történelmet projekt folytatása (a projekt eredményeiről bővebben itt: http://art-co.ro/proiecte/atinge-istoria/).

            Az projekt célja, hogy bemutassa a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum kultúrális örökségét a látássérült közönségnek. Az árapataki Romulus Cioflec emlékházhoz szervezett látogatásokon 2 darab három dimenziós makett és a költő két, külőnböző életkorát ábrázoló életnagyságú mellszobra fogadja a látássérült vendégeket. A kiállításhoz egy Braille írásjelü nyomtatott kalauz is tartozik román és magyar nyelven. Mivel a kiállítás az író életéről és műveiről szól, a szervezők kiegészítik a látogatást az író “Romuls Cioflec. Utazó Európában” című könyvének egy rövid, Braille-ben nyomtatott változatával, románul és magyarul. A könyvecskét a romániai Vakok és gyengénlátók országos szövetség terjeszti.

 

 

            Az Érintsd meg a történelmet kiállítás nagy sikernek örvendett, ezért, a látogatók azon javaslatára, hogy szervezzünk minél több tapintható kiállítást minél több témakörben, úgy éreztük, hogy szükség van egy ilyen emlékházat bemutató kiállításra. A Romulus Cioflec Emlékház ennélfogva az első olyan műemlék Romániából, ami megnyitja kapuit a látássérülteknek.

            A kiállitás megnyitójára 2012 október 9. kerül sor, 11:00 órai kezdettel. A Keleti Kárpátok Nemzeti Mózeum egy autóbuszjáratot biztosit a megnyitóra, indulás 10,30 órakor a múzeum elől.  

Az Érezd az irodalmat kiállítás egész október 9. – november 15. között lesz nyitva az árapataki (Kovászna megye) Romulus Cioflec emlékházban, ahol szeretettel várunk mindenkit aki egy speciális élményre vágyik, egy tapintható tárlatvezetés keretében.

 

 

            Bővebb információkért kérjük lépjenek kapcsolatba velünk telefonon vagy e-mailen: Deák Andrea - mobil: 0735561675, e-mail: as.artandco@gmail.com

 

            Médiapartnerek:  ArtClue: Eastern Europe Art Magazine (www.artclue.net), Ceașca de Cultură (www.ceascadecultura.ro), Întorsura Buzăului (www.intorsura.ro), Mesagerul de Covasna (www.mesageruldecovasna.ro), Metropotam (www.metropotam.ro), Modernism: Tabloid de Artă și Stil (www.modernism.ro), Observatorul de Covasna (www.covasnamedia.ro), Online Gallery: Pixels of Culture (www.onlinegallery.ro), Radio ItsyBitsy (www.itsybitsy.ro), Radio România Cultural (www.radioromaniacultural.ro), Salut București (www.salutbucuresti.ro), Vernisaje: Art Events Romania (www.vernisaje.com), WebCultura (www.webcultura.ro), TATAIA (www.tataia.net), Radio Lyt (www.radiolyt.ro), SapteSeri (www.sapteseri.ro)

Ujdonságok
Partnerek
loading...