slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Olimpiada Județeană Meșteșuguri artistice tradiționale 2012

Joi, 31 mai 2012, ora 17.00 va avea loc Olimpiada Județeană „Meșteșuguri artistice tradiționale”, care va reuni în spațiul expozițional al Muzeului Oltului și Mureșului Superior un număr impresionant de peste 300 lucrări, aparținând celor 110 elevi talentați ai Cercului de pictură „Românașul” din cadrul Centrului Cultural „ Patriarh Miron Cristea”, ai Școlii Generale nr. 1 Tulgheș.

Și în acest an Inspectoratul Școlar Județean Harghita, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei și Harghitei și Muzeul Oltului și Mureșului Superior organizează faza județeană a concursului ajuns la cea de-a XVII-a ediție.

 

 

Dintre meșteșugurile însușite de participanți, prezente în concurs se numără: icoanele pictate pe sticlă și pe lemn, țesăturile realizate la război orizontal, ouăle încondeiate după tehnica tradițională.

De asemenea, va fi vernisată expoziția de icoane „Minunile săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos” dedicată  anului 2012- An omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, de către elevii cercului de pictură „Românașul” din cadrul Centrului Cultural „Miron Cristea”.

Atmosfera tradițională va fi completată de momentul artistic susținut de grupul „Românașul” din cadrul Centrului Cultural „Patriarh Miron Cristea”.

Expoziția va putea și vizitată până în data de 08 iunie 2012 la sediul Muzeului Oltului și Mureșului Superior, de marți până sâmbătă între orele 9.00 și 17.00, duminică între 10.00-15.00.

Pentru orice informații suplimentare vă rugăm să ne scrieți mesajul dumneavoastră la adresa de e-mail moms_hr@yahoo.com sau la numărul de telefon 0266 317726

loading...