slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

De la Mica la Marea Unire Un vis împlinit

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentele dedicate zilei naționale ce se vor desfășura la sediul muzeului din Miercurea Ciuc, la Muzeul Oltului  și Mureșului Superior, str. Str. Petöfi Sándor, nr. 23 :

În ziua de marți 27 noiembrie, ora 16.00 va avea loc  un concurs de desene și colaje „Țara mea în sărbătoare”( participă elevi din  clasele I-IV de la Colegiul Național „Octavian Goga și Școala Generală „Liviu Rebreanu” )

În ziua de joi 29 octombrie, ora 16.30 vă așteptăm să luați parte  la vernisajul  expoziției tematice “De la Mica la Marea Unire-Un vis împlinit”.  Expoziția dorește să aducă în atenția publicului, prin intermediul documentelor, evenimente majore din istoria noastră de la actul unirii din 1859, act ce a deschis calea făuririi României moderne, la  proclamarea independenței, câștigată pe câmpurile de luptă de la sud de Dunăre până la desăvârșirea dezideratului unirii la 1Decembrie 1918.

 

Vernisajul va fi urmat de promovarea obiectivelor planificate și realizate ale proiectului finanțat de Consiliul Județean Harghita: „Portul popular marcă a identității noastre culturale. Meșteri populari și elevi din Harghita în promovarea tradițiilor românești.”(Proiect realizat de Centrul Cultural „Miron Cristea” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Muzeul Carpaților Răsăriteni, secția Muzeul Oltului și Mureșului Superior, Muzeul Județean Mureș, Secția de Etnografie și Artă Populară, Tg. Mureș și Firma Lungu Marian „Meșter Popular”, Inteprindere individuală din Sănduleni, Jud. Bacău) și de un moment cultural-muzicală dedicată Sărbătorii Naționale, sub genericul „Unirea în vers și cânt”  prezentat de elevii Colegiului Național „Octavian Goga” și Școlii Generale „Liviu Rebreanu”.

În ziua de sâmbătă 1 Decembrie, după ceremonialul de depunere de coroane la Monumentul Ostașului Român, vă așteptăm la Hora unirii, colind și colindeață tradițională, pe platoul din fața Muzeului Oltului și Mureșului Superior și al Centrului Cultural „ Miron Cristea”.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați Biroul Relații Publice și Marketing al MNCR (muzeograf Deák Andrea, e-mail: deakandrea.mncr@gmail.com și Dobreanu Ana, muzeograf, e-mail: anadobreanu@gmail.com

loading...