slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Pod peste timp. Activități dedicate Zilei Naționale a României organizate de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni în orașul Covasna

Pod peste timp între momentul scrierii Credenționalului din data de 27 noiembrie 1918 la Covasna, prin care se stabileau delegații cercului electoral Trei Scaune, pentru a ne reprezenta la Marea Adunare Națională de la 1 decembrie de la Alba Iulia și activitatea dedicată Marii Unirii, organizată de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni în parteneriat cu Școala Gimnazială „Avram Iancu’’ din orașul Covasna.
Elevii claselor a 6-a, a 7-a și a 8-a, au luat parte vineri, 26 noiembrie 2021, la un atelier de scriere cu tocul și pana, în cadrul căruia au caligrafiat Credenționalul, redactat acum 103 ani, la doar 50 de metri de școala în care ei învață astăzi.
De asemenea copiii participanți au vizitat, la sediul Asociației "Justinian Teculescu", expoziția fotodocumentară a MNCR “Personalități covăsnene ale Marii Uniri”, prezentată de Florentina Teacă și Florin Herțeg, muzeografi MNCR, cei care au și coordonat activitățile zilei, alături de doamna profesoară de istorie Adriana Bota.
Copiii au fost deosebit de încântați de activități, au purtat elemente din costumul popular tradițional și au fost bucuroși să afle lucruri noi și interesante legate de evenimentul Marii Unirii de la 1 decembrie 1918 și despre oameni ai locului ce au luat parte la aceste momente istorice.
Mulțumim Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” pentru parteneriatul de lungă durată, în cadrul căruia am derulat împreună, de-a lungul timpului, multe activități educative și proiecte de succes. La mulți ani, România!

loading...