slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Lansarea numărului 7 din publicația ''Caietele de la Araci''

Numărul 7 din publicația semestrială ''Caietele de la Araci'' a fost lansat în cadrul evenimentului cultural-literar ''La umbra nucului bătrân'', din data de 08 iulie 2017.
Din decembrie 2013, Araci este singurul sat din România al cărui nume se identifică cu spaţiul de dialog deschis de o revistă de literatură care poate sta fără complexe alături de orice publicaţie de cultură din capitală şi din marile centre culturale din ţara noastră, deși are un număr restrâns de pagini.
Satul Araci şi-a putut reconstrui această unică identitate culturală datorită Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, sub patronajul căruia apar „Caietele de la Araci”, publicaţie de literatură și istorie literară.
Apariţia „Caietelor de la Araci” este legată de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, care acordă sprijin financiar publicaţiei a cărei titulatură nu poate fi despărţită de satul în care se află Casa Memorială Romulus Cioflec – instituţie aflată în subordinea Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni.
Alături de cercetările din domeniile istoriei, arheologiei și etnografiei (promovate prin publicaţia „Angustia”), Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sf. Gheorghe are şi menirea de a lăsa în urmă pagini de cercetare a istoriei literare și de creație literară ce vor deveni preţiose documente de epocă.
Paginile „Caietelor de la Araci” constituie o mărturie despre eforturile comunităţii româneşti din zonă de a se conecta la viaţa literară şi culturală naţională, prin colaborări cu valoroşi oameni de litere din ţară şi străinătate.
Redactorul-șef al publicației este doamna prof.dr.Luminița Cornea.

loading...