slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Cercetarea arheologică sprijină protecţia siturilor arheologice


Cercetarea arheologică sprijină protecţia siturilor arheologice.

In cadrul activităţilor din teren la situl "Castrul roman de la Comălău" din comuna Reci, dr. habil. Alexandru Popa, cercetător ştiinţific şi director de proiect de cercetare exploratorie a semnalat Direcţiei judeţene pentru Cultură Covasna (http://www.covasna.djc.ro) urme de distrugeri şi săpături neautorizate pe suprafaţa acestui obiectiv de patrimoniu arheologic. Ca urmare a acestei sesizări a fost efectuată o descindere la faţa locului împreună cu prof. dr. Botond Bartok, director al Direcţiei şi dr. Zsigmond-Lóránd Bordi, consilier principal din cadrul aceleiaşi instituţii. După inspectarea locului cu distrugeri şi documentarea pagubelor atestate, s-a mai efectuat şi o vizită comună la Primăria comunei Reci (http://reci.ro/), unde a avut loc o întrunire de lucru cu primarul comunei Reci, Dálnoki Lajos.

Prin aceste acţiuni şi activităţi, membrii proiectului încearcă să contribuie la politicile statului în probleme de protecţie a patrimoniului arheologic din sud-estul Transilvaniei.

Dr. Sz.-L. Bordi, consilier principal în cadrul Direcţiei judeţene pentru Cultură Covasna inspectând locul distrugerilor de pe suprafaţa fortificaţiei de la Comălău-Reci.

loading...