slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Campania Bucura-te de primavara ta

Bucură-te de primăvara ta!


Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, în colaborare cu Asociația Cultural-Științifică “Carpații Răsăriteni“, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna și Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe au organizat o campanie dedicată zilelor de 1 și 8 Martie.

Circa 50 de elevi înscriși ca membri activi ai cercului “Tradiție și Modernitate“ al Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni și al Asociației Cultural-Științifice “Carpații Răsăriteni“, circa 30 de voluntari antidrog și circa 20 de elevi înscriși la cercurile organizate de Palatul Copiilor au confecționat peste 1500 de mărțișoare și 200 de felicitări de 8 Martie.

Acestea au fost distribuite de către copii și adolescenți, în mod gratuit, doamnelor și domnișoarelor care au trecut prin centrul orașului Sfântu Gheorghe în cele 2 zile de sărbătoare, în cadrul a două campanii intitulate semnificativ “Un mărțișor pentru fiecare!“ și “Un dar de ziua ta!“.

Cele două campanii au făcut parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat “Bucură-te de primăvara ta!“, aflat la ce-a de-a 3-a ediție. Pe lângă aceste 2 campanii s-a organizat și o expoziție în aer liber, care reunește 156 de mărțișoare și 8 felicitări create manual de copii. Această expoziție a fost itinerată la 4 unități școlare din orașul Sfântu Gheorghe și la Palatul Copiilor, proiectul finalizându-se abia la mijlocul lunii mai 2009.

Odată cu expoziția din aer liber, a fost organizat și un atelier de creație în aer liber, unde toți trecătorii au putut să-și confecționeze singuri mărțișorul. “Pragul“ atelierului nostru a fost trecut de peste 100 de copii, care s-au alăturat copiilor din cadrul cercului “Tradiție și modernitate“ și voluntarilor antidrog învățând de la aceștia tehnicile de confecționare a micilor semne ale primăverii și a șnurului bicolor tradițional.

Primăvara a fost întâmpinată cu succes de către organizatorii campaniei, aducând deopotrivă pe fața celor care au dăruit, cât și pe fața celor care au primit în dar, un zâmbet sincer de fericire!


loading...