slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Comunicat de presa expo Dunare MNCR

Parcul Natural Porțile de Fier“ și “Orașe dunărene din România“ sunt două expoziții fotodocumentare care au fost găzduite de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni în perioada 25 ianuarie ““ 19 februarie 2010, la sediul din Sfântu Gheorghe.

Organizate în colaborare cu Muzeul Regiunii Porților de Fier și MuzeulJudețean Brașov, expozițiile reunesc o serie de imagini, hărți, fotografii reprezentative pentru Parcul Natural Porțile de Fier și pentru orașele dunărene de pe teritoriul țării noastre.

Parcul Natural Porțile de Fier se găsește în sud-vestul României și urmărește cursul Dunării pe o lungime de apoximativ 140 km. Pe teritoriul său, ce are o suprafață de 115655 hectare, se găsesc 18 rezervații științifice cu protecție integrală.

Această zonă este cea mai importantă zonă a României din perspectiva geologică, cu trăsături unice din punct de vedere morfologic, paleontologic și structural. 

Din punct de vedere istoric, acest teritoriu este foarte interesant. Cercetările arheologice au dus la descoperirea celei mai vechi așezări umane stabile din Europa (cu o vechime de circa 9000 ani).

Datorită diversității biologice, complexității geologice, varietății de peisaj, precum și a vestigiilor culturale, Parcul Natural Porțile de Fier reprezintă un patrimoniu științific și peisagistic de importanță internațională.

Expoziția “Orașe dunărene din România“ cuprinde documente și fotografii ce reflectă aproape un secol și jumătate de istorie, viață culturală, politică, aspecte sociale și chiar mondene, din traiul atât de viu și pitoresc al orașelor de pe malurile Dunării.

În completarea expoziției, organizatorii au oferit vizitatorilor posibilitatea vizionării unor documentare interesante despre parcul natural și despre vestigiile istorice de pe malurile românești ale Dunării.

loading...