slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Muzeul Oltului și Mureșului Superior-Activități dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Pricipatelor Române,marți, 22 ianuarie 2019

Mai multe activităţi dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române s-au derulat ieri, 22 ianuarie, la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc, județul Harghita.
Astfel au avut loc lecții deschise la muzeu: lecție cu tema "Contextul geopolitic și voința românilor în înfăptuirea Micii Uniri"", act istoric ce stă la baza constituirii statului național roman modern. Au participat elevi de la clasa a XII-a de la Colegiul Național ,,Octavian Goga” din Miercurea Ciuc.
A urmat lecția cu tema "Mica Unire pas major spre desăvârșirea unității naționale", la care au participat elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc.
La final a avut loc proiecția filmului documentar “Marile Bătălii ale Primului Război Mondial - Tabla Buții 1916”, după o poveste adevărată din tranșeele Primului Război Mondial - realizat de MNCR în cadrul Proiectului ,,Marile bătălii ale Primului Război Mondial din trecătorile Carpaților de Curbură – Teledetecție și arheologie aeriană” – proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale - Departamentul de Identitate Națională, România Centenară

Mulțumim participanților pentru prezență și implicare!

loading...