slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Vizitarea expozițiilor și activități creative la Casa memorială ''Romulus Cioflec'' din Araci-activități dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918

Casa memorială ’’Romulus Cioflec’’ din Araci a primit în zilele de 2 și 3 octombrie 2018 vizita mai multor grupuri de elevi de la Școala cu clasele I-VIII, Araci-Vâlcele, jud.Covasna.
Copiii au vizitat punctul nostru muzeal, aflând de la custodele Ileana Sas informații noi și interesante despre viața și opera scriitorului Romulus Cioflec.
Apoi, participanții au fost invitați de către muzeograful Florin Herțeg să viziteze expoziția temporară foto-documentară ,,Personalități covăsnene și harghitene ale Marii Uniri”, expoziție ce conține documente și fotografii, precum şi componente informaţionale privind contribuția la pregătirea, înfăptuirea și consolidarea Marii Uniri, a unor intelectuali români originari din zona Covasna- Harghita, care au ocupat înalte demnități ecleziastice sau laice și care prin faptele lor se înscriu în galeria elitelor generației care a realizat întregirea României și a contribuit la consolidarea noului stat.
Vizitarea expozițiilor a fost urmată de o serie de ateliere creative, adaptate fiecărui grup de copii în parte.
Astfel, cei mai mari au scris cu tocul o telegramă, având ca model o veche telegramă de la 1918, iar cei mai mici au primit spre rezolvare o serie de jocuri, care au pornit de la tematica expoziției, respectiv un puzzle cu chipul scriitorului Romulus Cioflec și mai multe labirinturi.
Mulțumim tuturor cadrelor didactice pentru inițiativa de a trece pragul punctului nostru muzeal, iar copiilor pentru interes și implicare!
Expoziția foto-documentară ,,Personalități covăsnene și harghitene ale Marii Uniri” poate fi vizitată la Casa memorială ’’Romulus Cioflec’’ din Araci până în data de 11 octombrie 2018, după care va fi itinerată la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc.
Participarea la vizitarea expozițiilor și la activitățile creative se face doar pe bază de programare, în limita locurilor disponibile!
Vă așteptăm!

Proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale - Departamentul de Identitate Națională - România Centenară.

loading...