slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Sărbătoarea ''Micii Uniri'' la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni

Echipa Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni s-a deplasat în data de 23 ianuarie 2018 la Școala Gimnazială din localitatea Vâlcele, județul Covasna, pentru a sărbătorii Mica Unire, dar și Ziua internațională a scrisului de mână.

Cu această ocazie participanții la activitate, elevii claselor a I-IV-a, au urmărit o scurtă proiecție cu minunata poveste ''Moș Ion Roată și Unirea'', scrisă de marele nostru scriitor Ion Creangă. Astfel cei mici au aflat amănunte interesante și noi pentru ei despre Mica Unire, despre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Moș Ion Roată și despre cântecul acelui moment ''Hora Unirii'', versurile Vasile Alecsandri.

Specialiștii M.N.C.R au prezentat copiilor metode vechi de scriere, precum scrierea pe tăblițe, scrierea cu pana și scrierea cu tocul, după care elevii au scris fragmente din ''Hora Unirii'', folosind metoda de scriere cu pana.

Mulțumim doamnelor învățătoare Romelia Fesus, Amalia Perșa, Marina Cucu și Sanda Subțirelu, pentru invitație și copiilor pentru implicare.

loading...