slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, ediția 2018

        Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a organizat în data de 19 mai, pentru a 11-a oară, evenimentulul cultural european ''Noaptea Muzeelor'', ediția 2018.

Din program au făcut parte: vizitare gratuită a expoziţiilor MNCR:

  • Expoziţia ’’Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii’’, de la sediul central din str.Gábor Áron, nr.16, Sf.Gheorghe, jud.Covasna 18:00 – 23:30. Expoziţie temporară interactivă:
  • Expoziţie tactilă “Atinge istoria - Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str.Gábor Áron, nr.16, Sf.Gheorghe, jud.Covasna.

       Pentru a treia oară am organizat Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc, jud.Harghita. Astfel vizitatorii au putut vedea gratuit expoziţiile "Interior tradiţional" (Interiorul reconstituie o odaie tradițională în care sunt expuse piese de mobilier – pat, blidar, ladă de zestre, unelte folosite în industria casnică textilă – caier de lână, fus,  roată de  tors, război de țesut, costume populare din zona etnografică Harghita, textile cu rol funcțional și decorativ, vase ceramice pictate etc.) şi  expoziția temporară ''ZBOR (Ziduri, Bastion, Oraşe, Ruine).Mai aproape de cetățile dacice din estul Transilvaniei”, precum și proiecții de filme documentare.

        Pentru cei mici, dar nu numai, am pregătit jocuri interactive, dar şi ateliere creative, pornind de la tematica expoziţiilor. Ne-am jucat, dar am și învăţat lucruri noi şi interesante.

  • Ateliere creative pentru copii şi adulţi: Atelier de scriere cu pana, atelier de confecționat păpuși pe linguri de lemn.
  • Proiecţie de filme documentare la sediul central al MNCR.

        Echipa mică, dar inimoasă, de la sediul din Sfântu Gheorghe a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni (Eugenia Filip, Laura Dănilă, Mirela Mureșan, Cristina Felea-Baubec, Monica Arseni, Andreea Dănilă-voluntar și Florin Herțeg) mulțumește tuturor vizitatorilor Nopții Muzeelor, ediția 2018!

        Felicitări și colegilor de la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc (Ana Dobreanu, Florina Bănică, Doru Dobreanu-voluntar și Teodora Gheorghița)!

loading...