slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Expoziție itinerantă organizată de MNCR la Brașov, martie 2018

 

ExpoziÈ›ia itinerantă  „GraniÅ£a de Est a Daciei romane organizată de Muzeul NaÈ›ional al CarpaÈ›ilor Răsăriteni a fost găzduită de Colegiul  Tehnic Energetic „Remus RăduleÈ›” din BraÈ™ov

 

În cadrul parteneriatului dintre Colegiul Tehnic Energetic „Remus RăduleÈ›”, jud. BraÈ™ov (CTERR) È™i Muzeul NaÅ£ional al CarpaÅ£ilor Răsăriteni (MNCR), în data de 26 martie 2017, a fost itinerată expoziÈ›ia de arheologie „GraniÅ£a de Est a Daciei Romane”, adresată elevilor din clasele V-VIII.

Cu această ocazie, Alexandru Popa a Å£inut în faÅ£a elevilor de gimnaziu o prezentare multimedia întitulată „GraniÅ£a de Est a Daciei romane”. Școlarilor li s-au oferit atât informaÅ£ii despre istoria provinciei romane Dacia, cât ÅŸi despre principalele aspecte ale cercetărilor în cadrul Programului NaÅ£ional „Limes”, a metodelor aplicate ÅŸi a rezultatelor aÈ™teptate. Accentul a fost pus pe descrierea tehnologiilor moderne ale arheologiei aplicate în documentarea de teren a Limesului roman din zona de sud-est a Transilvaniei.

ExpoziÈ›ia itinerant este format dintr-un set de 13 placate de dimensiuni 80x120 cm, care au fost expuse în sala de clasă. La sfârÅŸitul prelegerii, elevii au primit câte un joc creativ legat de portul soldatului roman È™i un chestionar, rezolvarea căruia avea menirea să faciliteze fixarea informaÈ›iei însuÈ™ite în urma prezentării multimedia. Răspunsurile la întrebările din chestionar se regăsesc în conÈ›inutul placatelor amintite mai sus.

Elevii au primit cu bucurie acest demers non-formal de abordare a unei lecÈ›ii de istorie, fiind implicaÈ›i imediat în găsirea răspunsurilor corecte.

Activitatea derulată la Colegiul Tehnic Energetic „Remus RăduleÈ›”, jud. BraÈ™ov, a fost coordonată din partea MNCR de Alexandru Popa . Din partea partenerului au fost prezenÈ›i 63 elevi de gimnaziu (clasele V-VIII) alături de profesorul de specialitate Camil Ionescu.

MulÈ›umim domnului director BukÈ™a Ioan Sorin pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment.

 Dr. habil. Alexandru Popa

loading...