slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Manifestarea culturală Zilele Andrei Șaguna, 20 iunie-8 iulie 2017, la Prima Școală Românească

În data de 20 iunie 2017 punctul muzeal Prima Şcoală Românească din Sf. Gheorghe, din cadrul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, a găzduit un prim eveniment din cadrul manifestării culturale ''Zilele Andrei Șaguna'', aflată la cea de-a XXV-a ediție .
Cu această ocazie a avut loc vizitarea punctului muzeal, dar și o evocarea a „Învățământului confesional ortodox în timpul Sfântului Mitropolit Andrei Şaguna”.

Manifestările sunt dedicate împlinirii a 25 de ani de la înființarea Ligii Cultural-Creştine „Andrei Şaguna” și sunt organizate de către Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei, Liga Cultural-Creştine „Andrei Şaguna”, Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, Centrul European de Studii Covasna – Harghita, S.C. „Ştefadina” S.R.L. Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Primăria şi Consiliul local al comunei Vâlcele, Asociația Ştefadina Bucureşti, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna și al Consiliului Local Sfântu Gheorghe, și se desfășoară în perioada 20 iunie – 8 iulie 2017.

loading...